Ingatlanközvetítő blog

Mindenki írjon ide, aki szakmabeli, aki eladó, aki vevő, akinek bármilyen tapasztalata van eladással-vétellel-bérléssel kapcsolatban!

Elérhetőség

Tényleg... mi is?

Várom a sokirányból érkező hozzászólásokat!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlankozvetito.blog.hu/api/trackback/id/tr831813514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsa20 2010.03.14. 12:32:48

Az ingatlanközvetítő feladata a valós piaci ár meghatározása. Mielött egy közvetítő kimegy egy megbízást felvenni, kötelező a környék ingatlanjairól előzetes elemzés készíteni, és arra a környékre vonatkozó vevői igényeket is öszegyüjteni. Egy ingatlanközvetítői legfontosabb feladata az értékbecslés. De sajnos ma a közvetítők kívánságokat teljesítenek, felveszik a megbízást azon az áron, amit a tulajdonos szeretne. Legtöbbször nem is értenek a piaci ár meghatározásához, csak próbálkoznak. Ez az egyik oka, hogy nincs jó vélemény a közvetítői munkáról.

leving · http://www.budaiotthon.eoldal.hu 2010.03.16. 20:33:21

Aki azt hiszi, hogy az ingatlanos elsőrendű feladata az értékesítés, az most ne szólaljon meg!
Jobb ha tudják, az ingatlan önmagát adja el!
Optimális és szerencsés esetben mi csak aszisztálunk hozzá, mindkét oldalt a legteljesebb mértékben informáljuk, tájékoztatjuk.
Azaz: nem "eladtam" egy ingatlant, hanem: sikeresen közreműködtem az értékesítésében!
Aki kellő alázattal áll egy bizonyos munkához, az profi is lesz abban.
Aki pedig: "Eladtam a kecót!" - tipusú értékesítő, annak a szerencse csillaga előbb-utóbb lehanyatlik.
És sajnos az érzéketlen, tudatlan kóklerek, akik csak pénzkereseti forrást látnak ebben a területben, azok súlyosan ártanak nekünk.
Mert a negatív előítélet falát is át kell törnünk sokszor.
És itt is működik a példa esete:
Ha valakit egy lelkiismeretes, gondos, empatikus tapasztalt ingatlanos készít fel a pályára, az nem fog elkutyálódni, legrosszabb esetben elhagyja a pályát.
süti beállítások módosítása