Ingatlanközvetítő blog

Mindenki írjon ide, aki szakmabeli, aki eladó, aki vevő, akinek bármilyen tapasztalata van eladással-vétellel-bérléssel kapcsolatban!

Elérhetőség

06.
március

Kollégák!

leving  |  3 komment

Csatlakozzatok, írjatok, mindnyájunk épülésére, hasznára!     Miket éltek át, miért kezdtetek bele ebbe a szakmába, miknek örültök, mitől vagytok szomorúak!

Kérlek, a személyiségi jogokat tartsátok tiszteletben, a neveket, pontos címeket moderálom! Remélem, megértitek! Nincs időm bíróságra mászkálni.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlankozvetito.blog.hu/api/trackback/id/tr221813533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsa20 2010.03.14. 12:52:15

Kedves Kollégák! Értelmes leírásokat keresek eladó ingatlanokról, de csak lózungokat látok mindenhol. "Madárcsicsergős" "Élete legjobb lakása" stb, szerintem nagyon rossz szöveggel. A vevők véleményét kellene kikérni, akik egy pontos, részletes leírást akarnak olvasni az ajánlatban. Majd a vevő eldönti, hogy "élete legjobb lakása", amit egy közvetítő elküld neki. Ne nézzéték hülyének a vevőket, a vevő okos, össze tudta gyüjteni a pénz a vásárlásra.A vevő korrekt adatokkal rendelkező ajánlatot kér! És én is ezt kérnék a társirodáktól!!!!!! Olvassátok el az ingatlanos adatbázisok ajánlatát! Ennnyi kokler ajánlat lejáratja a szakmát.

leving · http://www.budaiotthon.eoldal.hu 2010.03.14. 14:05:13

@Zsuzsa20:
Egyetértek!
Azzal finomítanám, hogy a konkrét adatok általában az adatlapon szerepelnek. Ezeket a leírásban felesleges ismételni véleményem szerint. De igenis fontos adat, hogy mikor épült a ház, hány lakásos, külön bejáratúak-e a szobák, merre néz a nappali., stb.
Belátom azonban, hogy vannak előnytelen tulajdonságú ingatlanok. Azok értéke viszont az árban kell, hogy tükröződjék. A gyakorlat mást mutat. A relatív magas ár mellé szokták tűzni a kollégák a "madárcsicsergős" jelzőt, mint érzelmi ráhatást. Valahol ezt megértem.
Szerintem a követendő módszer az lenne, ha viszonylag kevés ingatlant kezelne egy kolléga, de azt szívvel-lélekkel. Saját tapasztalatom is ezt bizonyítja.
Szerintem az ingatlanok magukat adják el, ha az ingatlanközvetítő helyes árat határoz meg. És jó a kapcsolata eladóival-vevőivel egyaránt.

leving · http://www.budaiotthon.eoldal.hu 2010.03.14. 14:07:03

Még valami: ALAPRAJZ!!!
Van egy olyan közvetítő hálózat, melynek kirakatában a lakásokról csak az alaprajzok láthatók.
Mindenki kíváncsi az alaprajzra, én nagyon hiányolom, ha nincs.
Ma már a vevők nagyon tapasztaltak, tudnak különbséget tenni közvetítő és közvetítő között. És ennek egyik szempontja: van-e alaprajz.
süti beállítások módosítása